voetbalzone

Kameroen krijgt bal niet langs Ovono en verliest van Gabon

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2010, 18:00
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2010, 18:00
Advertentie

Kameroen heeft woensdag een slechte beurt gemaakt. De ploeg van Paul Le Guen, als WK-deelnemer een van de favorieten voor de eindzege in de Afrika Cup, verloor haar eerste groepswedstrijd tegen Gabon: 0-1. Een vroeg doelpunt van Daniel Cousin bleek doorslaggevend in het eerste duel van Groep D. Bij Kameroen viel Ajacied Eyong Enoh het laatste kwartier in. Later op de avond ontmoeten de overige groepsgenoten, Zambia en Tunesië, elkaar.

/

Met meer dan zestig procent balbezit was Kameroen in het eerste kwartier zonder meer de bovenliggende partij, maar het openingsdoelpunt kwam op naam van Gabon. Het falende optreden van Nicolas N'Koulou en Rigobert Song in de verdediging van Kameroen werd door Cousin genadeloos afgestraft: 0-1. Een knappe redding van Didier Ovono voorkwam dat Pierre Webó luttele minuten later met een laag schot de gelijkmaker op het scorebord zette.

Kameroen kwam ook na het onverwachte tegendoelpunt beter voor de dag, maar wist amper doelrijpe kansen te creëren. Dat kwam met name omdat Samuel Eto'o links in de aanval stond. Na de hervatting stond de aanvaller van Internazionale weer in het centrum, en was er sprake van meer dreiging. Simone Tchoyi stuitte echter op Ovono, terwijl Webó een dot van een kans liet liggen. De aanvaller van Real Mallorca kreeg een punthoofd van zijn missers. Na een goede voorzet van Geremi gaf hij de bal de juiste richting mee, maar greep Ovono kundig in.

Le Guen zag ook in het laatste half uur lijdzaam toe hoe zijn ploeg er maar niet in slaagde om minimaal één doelpunt te maken. Een schot van Achillé Emana ging over, terwijl Ovono zijn ploeg voortdurend op de been hield. Het ontbrak Kameroen vooral aan communicatie en zorgvuldige passing. Ovono liet zich niet meer zijn status van man van de wedstrijd afnemen, en Gabon was zelfs nog dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van invaller Pierre-Emerick Aubameyang spatte uiteen op de lat.

Bezig met laden …