voetbalzone

Kameroen laat acht WK-gangers thuis voor oefeninterland tegen Polen

Peter Nusselder03 aug 2010, 14:42
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2010, 14:42
Advertentie

Jacques Songo'o, voormalig keeper en momenteel interim-bondscoach van Kameroen, heeft de selectie bekendgemaakt voor het vriendschappelijke duel met Polen, dat volgende week gespeeld wordt. Acht spelers die er op het afgelopen WK in Zuid-Afrika bij waren, hoeven zich dirmaal niet bij de nationale ploeg te melden, melden internationale media.

/

Songo'o maakt de namen bekend, maar tegelijkertijd liet de voetbalbond van Kameroen weten dat er op korte termijn een nieuwe bondscoach aangesteld zal worden. "We willen uiterlijk aanstaande maandag een nieuwe trainer hebben", vertelde woordvoerder Martin Etonge dinsdag. Paul Le Guen nam na het toernooi om de wereldtitel afscheid als oefenmeester.

Voormalig aanvoerder Rigobert Song is na 137 wedstrijden voor zijn land gestopt als international en is er tegen Polen dus ook niet meer bij. "Ik had de beslissing om te stoppen met interlandvoetbal al voor het WK genomen. Het is goed om zelf afscheid te nemen, voordat ze afscheid van jou nemen", aldus de verdediger.

De keepers Carlos Kameni en Souleymanou Hamidou, verdediger Geremi, de middenvelders Alexandre Song, Landry Nguemo en Achille Emana alsmede de aanvallers Achille Webo en Mohamadou Idrissou werden net als Song niet uitgenodigd. Stephane Bikey, Henri Bedimo, Marcel Ndjeng, Patrick Tignyemb en Jacques Zoua keren terug in de selectie.

Bezig met laden …