Kameroen laat Zuid-Korea ontredderd achter

07 aug 2008, 16:12
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 16:12
Kameroen heeft dankzij een late treffer een punt aan de eerste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea overgehouden: 1-1. De Aziaten hadden op basis van de tweede helft zeker meer dan een punt verdiend, maar konden niet voorkomen dat Kameroen langszij kwam.

In een moordend hoog tempo begonnen Kameroen en Zuid-Korea aan hun onderlinge ontmoeting. Dit eiste echter al snel zijn tol in de eerste helft, waarin het middenveld vaak werd overslagen. Met name Stephane M'Bia zorgde bij dode spelmomenten voor het nodige gevaar, maar zonder het gewenste resultaat. Bij de Zuid-Koreanen had Lee Keun-Ho een goede kans, maar zijn schot ging uiteindelijk voorlangs.

Na de hervatting regende het echter kansen. Park Chu-young liet tot driemaal toe na om de score te openen, terwijl een inzet van Aurelien Chedjou de lat raakte. Toch kreeg Park loon naar werken. Uit een vrije trap schoot de Zuid-Koreaan twintig minuten voor tijd zijn ploeg op voorsprong.

De vreugde van Zuid-Korea was van korte duur. De gelijkmaker viel tien minuten voor tijd. Gustave Bebbe nam in het strafschopgebied een voorzet van Frank Songoo aan en legde af op Georges Mandjeck. De middenvelder schoot het leer onberispelijk achter de kansloze doelman Jung Sung-Ryong.

In de slotfase kreeg Albert Baning de rode kaart. De Kameroener werd bestraft voor een late tackle op Lee. Door het gelijkspel heeft Italië, dat eerder op de dag geen problemen kende met Honduras, twee punten voorsprong op beide landen. In de volgende speelronde staat onder andere het duel tussen Italië en Zuid-Korea op het programma.