voetbalzone

Kameroen plaatst zich met Enoh en Eto’o voor play-offs van WK

Gijs Freriks08 sep 2013, 18:50
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2013, 18:50
Advertentie

Kameroen heeft zich als tiende en laatste Afrikaanse land geplaatst voor de play-offs voor deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Brazilië. De Ontembare Leeuwen wonnen zondag met 1-0 van Libië en zitten hierdoor op 16 september in de koker voor de loting. De wedstrijden worden op 11 of 15 oktober en 15 of 19 november afgewerkt. Er gaan uiteindelijk vijf Afrikaanse landen naar het WK.

/

Kameroen, dat onder leiding staat van de Duitser Volker Finke, begon met Samuel Eto’o en Eyong Enoh in de basis in Yaoundé. De Chelsea-aanwinst heeft meermaals overhoop gelegen met de voetbalbond. In januari 2012 werd hij voor acht maanden geschorst nadat hij weigerde om een oefenduel met Algerije te spelen en in augustus 2012 flikte hij hetzelfde bij de wedstrijd tegen Kaapverdië. Eto’o was ontevreden over de ‘amateuristische organisatie' rondom het nationale elftal, maar na inmenging van de president kwam Eto’o alsnog in actie.

De aanvaller zou tijdens de voorbereiding op het Libië vanwege een meningsverschil over de te hanteren tactiek ruzie hebben gekregen met bondscoach Finke, maar dat is reeds door de keuzeheer ontkend. Eto’o begon dus in de basis en hij zag Aurélien Chedjou het enige doelpunt van de wedstrijd maken; de verdediger kopte een hoekschop binnen: 1-0. Naast Kameroen hebben ook Ivoorkust, Kaapverdië, Ghana, Algerije, Nigeria, Burkina Faso, Egypte, Senegal en Ethiopië zich geplaatst voor de barragewedstrijden.


Bezig met laden …