voetbalzone

Kameroen reist met minimale zege naar Brazilië, zorgen om Eto’o

Gijs Freriks07 jun 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2014, 18:40
Advertentie

De nationale ploeg van Kameroen heeft de oefencampagne voor het WK met een minimale zege tegen Moldavië (1-0) afgesloten. Rechtsbuiten Edgard Salli, die in clubverband voor AS Monaco speelt, kroonde zich in Yaoundé tot matchwinner. De Ontembare Leeuwen reizen zondag af naar Brazilië.

voetbalzone

Het elftal van de Duitser Volker Finke speelt volgende week vrijdag tegen Mexico zijn eerste wedstrijd op het eindtoernooi; de overige groepsgenoten zijn Kroatië en het gastland. Kameroen opende na een halfuur de score; Salli schoot na een pass van Benjamin Moukandjo van dichtbij raak. Hiervoor had Pierre Webó al 1-0 kunnen maken, maar de spits kopte in het Stade Omnisport Ahmadou Ahidjo tegen de paal.

Voormalig Ajacied Eyong Enoh deed de gehele wedstrijd mee, maar Samuel Eto’o schitterde door afwezigheid. De aanvoerder, die zondag nog scoorde in de testmatch tegen Duitsland (2-2), heeft ‘fitheidproblemen’. Eto’o liet zich op het trainingskamp in Oostenrijk al regelmatig behandelen en masseren. Het is nog maar zeer de vraag of de sterspeler het duel met Mexico haalt.

Bezig met laden …