voetbalzone

Kameroeners en Denen zien Nederland als grote favoriet

Robert Smid22 mei 2010, 12:19
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2010, 12:19
Advertentie

De opponenten van Nederland in de groepsfase van het WK zijn ervan overtuigd dat het geen makkelijke opgave gaat worden om door te gaan naar de knock-outfase. Kameroen en Denemarken weten dat alles uit de kast getrokken moet worden. Zo lieten de Kameroeners en de Denen al weten dat Oranje duidelijk de grote favoriet in Groep E is.

/

Paul le Guen, de bondscoach van Kameroen, heeft niet veel uitleg nodig om te zeggen waarom het lastig gaat worden. “Ze hebben het beste team in de poule”, aldus de oefenmeester tegenover ANP. “Het zal daarom voor ons moeilijk worden ons voor de volgende ronde te kwalificeren.”

Dat wil echter niet zeggen dat Le Guen geen vertrouwen heeft in zijn manschappen. Hij verwacht dat goede resultaten en misschien zelfs verrassingen kunnen worden gemaakt. “Ook wij hebben een paar goede voetballers en ze hebben de juiste instelling. Er is veel verbeterd sinds ik de ploeg onder mijn hoede hebben. Het is niet onmogelijk.”

Ook Morten Olsen, die de Deense selectie onder zijn hoede heeft, gaat ervan uit dat Nederland de beste ploeg uit de poule is. “We kennen het Nederlandse voetbal heel goed. Zij zijn zeker de favoriet. Voor de andere drie is het een kwestie van vechten voor de twee plaats.”

Bezig met laden …