voetbalzone

Kamp-Moisander verrast: 'Maar uit sportief oogpunt begrijp ik Ajax heel goed'

Bart Kruyt30 dec 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2014, 06:30
Advertentie

Steinar Dietz van Essel Sports was druk op zoek naar een nieuwe club voor Niklas Moisander, maar hij kan zijn zoektocht staken. De zaakwaarnemer van de verdediger heeft van Marc Overmars te horen gekregen dat Ajax Moisander aan zijn aflopende contract houdt en dat hij dus in ieder geval tot de zomer in Amsterdam zal blijven. Dietz had dit niet zien aankomen.

voetbalzone

De belangenbehartiger dacht dat Moisander in januari moest vertrekken: "Omdat dit toch tegen het eigen beleid ingaat en er door de betrokkenen meerdere keren in de media was gezegd dat het voor alle partijen het beste was dat Niklas zou worden verkocht", aldus Dietz in De Telegraaf. "Maar uit sportief oogpunt begrijp ik Ajax heel goed. Het is logisch dat ze zo’n ervaren jongen, de aanvoerder, er in zo’n jonge groep bij willen houden voor de balans."

Volgens Dietz was er genoeg belangstelling voor de 29-jarige Moisander, ook uit topcompetities, maar deze clubs zullen dus nog een halfjaar geduld moeten hebben. Dietz benadrukt dat de Fin het geen teleurstelling vindt dat hij tot de zomer in Amsterdam moet blijven en zegt dat Moisander altijd heeft aangegeven dat hij zijn contract het liefst wilde uitdienen. Dat leek door het beleid van Ajax niet mogelijk, maar nu krijgt Moisander alsnog de kans om door de voordeur te vertrekken.

Zijn contract met een jaar verlengen, zoals Kolbeinn Sigthórsson onlangs deed, is niet ter sprake gekomen. "Ik denk dat Ajax hem op zijn leeftijd nog een mooie overstap gunt", zegt Dietz, die net als Sören Lerby voor Essel Sports werkt. Eerder werd Lerby nog geciteerd als de zaakwaarnemer van Moisander, die bezig is aan zijn derde seizoen in de hoofdstad.

Bezig met laden …