voetbalzone

Kampioen Anderlecht schrijft negende Belgische Super Cup bij

Erik van Dam23 jul 2010, 22:47
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 22:47
Advertentie

Belgisch kampioen Anderlecht heeft vrijdagavond de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de wacht gesleept. De formatie van Ariël Jacobs won voor de negende keer in de clubhistorie de Super Cup, door bekerwinnaar AA Gent met 1-0 te kloppen. Francky Dury, die na het vertrek van Michel Preud’homme de scepter zwaait bij Gent, slaagde er zo niet in om zijn officiële debuut bij de club op te luisteren met een mooie trofee.

De Senegalese middenvelder Cheikhou Kouyaté werd de gevierde man, vrijdag. Na iets meer dan een halfuur spelen in de vermakelijke wedstrijd rondde hij een counter van Paars-Wit op aangeven van Lucas Biglia succesvol af en maakte hij de enige goal van de ontmoeting. Anderlecht domineerde de wedstrijd in het Constant Vanden Stock Stadion; Thomas Chatelle liet al vroeg in het duel na om de score te openen.

AA Gent liet zich niet onbetuigd, maar Christophe Lepoint en Elimane COulibaly verzuimden beiden om de Buffalo’s op weg te helpen. Doelman Bojan Jorgacevic van Gent weerhield Mbark Boussoufa tot tweemaal toe van scoren. Voor AA Gent was de strijd om de Super Cup de tweede in de clubgeschiedenis. In het seizoen 1983/84 verloor het de wedstrijd ook al eens.

Bezig met laden …