Kampioen Bursaspor morst bij Büyüksehir eerste punten door gelijkspel

Erik van Dam03 okt 2010, 16:39
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 16:39

Voor Bursaspor is het eerste puntverlies in de Süper Lig een feit. De regerend kampioen van Turkije bleef zondagmiddag op een 0-0 gelijkspel steken op bezoek bij Istanbul Büyüksehir. De nummer zes van vorig seizoen herstelde zich daarmee optimaal van de 3-1 nederlaag die het vorige week nog incasseerde na de uitwedstrijd tegen Galatasaray.

Behalve op het Europese vlak stond er dit seizoen nog geen nederlaag op het conto van Bursaspor. Yesil Timsahlar won al haar zes competitiewedstrijden tot dusverre en de uitwedstrijd bij Büyüksehir had de volgende prooi moeten worden. Zowel voor als na rust kwam de titelverdediger echter niet tot een doelpunt in het Ali Sami Yen.

In de tweede helft poogde trainer Saglam Ertugrul nog wel wat offensieve intenties te forceren; zo bracht hij drie aanvallende wissels in het veld. Leonel Nuñez, Sercan Yildirim en Pablo Batalla konden allen echter niet voorkomen dat het eerste puntverlies een feit werd. Na de interlandonderbreking mag Bursaspor proberen zege nummer zeven te behalen tegen Karabükspor.