Kampioen Bursaspor trapt seizoen af met kleine zege op Konyaspor

Erik van Dam16 aug 2010, 22:03
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2010, 22:03

De Turkse titelverdediger Bursaspor is het nieuwe seizoen in Turkije begonnen met een overwinning. De ploeg die vorig jaar Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas aftroefde in de strijd om de landstitel, won haar openingsduel met Konyaspor met 1-0. Sercan Yildirim kroonde zich enkele minuten voor rust tot matchwinner door na een dribbel raak te schieten.

Dimitar Ivankov stopte na enkele minuten al een eerste waarschuwingsschot van Konyaspor, dat zich na een afwezigheid van één jaar weer in de Süper Lig heeft gemeld. Özan Ipek was later dichtbij namens Bursaspor, maar vond de doelman op zijn weg. Na een kwartier kwam Yildirim in het veld als vervanger van Turgay Badahir, die geblesseerd het veld verliet. Konyaspor stichtte onsuccesvol gevaar via Emre Toraman.

Met de rust in zicht opende Bursaspor de score. Yildirim liet zich na een dribbel bejubelen, toen hij doeltreffend afrondde. Na rust probeerden Ipek en Leonel Nuñez het nog eens namens de kampioen, maar beiden troffen geen doel. Aan de zijde van Konyaspor werd Borek Dockal nog gevaarlijk middels een schot, maar dat bracht alsnog geen gelijkmaker teweeg.