voetbalzone

Kampioen van 2000 keert na jaar absentie terug in Primera División

Bart Kruyt27 mei 2012, 22:00
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 22:00
Advertentie

Deportivo La Coruña keert na een jaar uit de hoogste Spaanse klasse te zijn verdwenen weer terug in de Primera División. De landskampioen van het jaar 2000 verzekerde zich zondag van de titel in de Segunda División, door op het eigen gras in het Riazor Huesca te verslaan: 2-1. Met nog een speelronde te gaan kunnen Celta de Vigo en Real Valladolid Deportivo niet meer inhalen.

De ploeg van José Luis Oltra had voor zondagavond vier punten meer dan Celta en Valladolid en wist dat het, met nog twee speelronden te gaan, tegen Huesca promotie kon veiligstellen. De bezoekers kwamen na een ruim halfuur echter op voorsprong, dankzij een doelpunt van Antonio Nunez. Deportivo toonde veerkracht en won dankzij treffers van Riki en Xisco met 2-1.

In de laatste speelronde speelt Deportivo dankzij het kampioenschap alleen nog om de winstpremie. Runner-up Celta de Vigo moet nog wel vol aan de bak: de ploeg heeft na zondagavond twee punten meer dan Real Valladolid, dat punten verspeelde tegen Alcorcon. De nummer twee van de ranglijst gaat aan het einde van het seizoen met Depor mee naar de Primera División; de nummer drie moet de play-offs in.

Bezig met laden …