voetbalzone

Kampioen Yildirim: 'We willen het merk Bursaspor neerzetten'

Erik van Dam07 jun 2010, 12:13
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2010, 12:13
Advertentie

Het gros van de supporters en selectie van Bursaspor kan het nog altijd maar moeilijk geloven: de ploeg is kampioen van Turkije en speelt komend seizoen in de Champions League. Sercan Yildirim, één van de grootste talenten van de kersverse kampioen, geeft coach Ertugrul Saglam alle credits voor het succes.

"Onze trainer Ertugrul Saglam maakte het verschil", zegt Yildirim in een interview op de website van de UEFA. "Hij overtuigde zijn spelers, ons dus, dat we het konden. En dat we altijd méér konden bereiken. Stonden we derde, dan zei hij dat we het verdienden tenminste tweede te worden. Zijn motto was: 'We hebben niks te verliezen en alles te winnen'. Dat leidde tot de titel. Toen ik besefte dat we kampioen waren geworden, begon ik te huilen. En daar kon ik maar niet mee stoppen. Het was een onvergetelijk moment."

Ondertussen droomt alles wat met Bursaspor te maken heeft van de Champions League-deelname. "Het zou een eer zijn tegen teams als Real Madrid en Barcelona te mogen spelen", aldus Yildirim. "We willen grote wedstrijden spelen. We willen het merk Bursaspor neerzetten en opbouwen. Niet alleen in Turkije, maar in heel Europa. Met een paar versterkingen kunnen we een serieuze rol spelen in de groepsfase van de Champions League."

Bezig met laden …