voetbalzone

Kampioenenmaker Brandts geniet in Afrika: 'Real - Barça is er niks bij'

Matthijs van Laar30 apr 2013, 10:16
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2013, 10:16
Advertentie
/

Ondanks prima prestaties met NAC Breda bleken er weinig clubs met interesse voor Ernie Brandts, en dus koos de coach voor het avontuur. De oefenmeester toog naar Rwanda, waar hij twee keer op rij kampioen werd met APR. Onlangs herhaalde hij dat kunstje met Young Africans in buurland Tanzania. De ster van de Brabander is dan ook snel rijzende in het oosten van het continent.

Ondanks het recent behaalde kampioenschap, is er van een feest nog geen sprake. “We spelen nog een derby binnenkort”, legt Brandts uit. “Die wedstrijd is heel belangrijk voor de club. Misschien nog wel belangrijker dan de landstitel. Het is een beetje de armen tegen de rijken. En dan zijn wij de armen. Real - Barça is er niks bij.”

Naar eigen zeggen is Brandts in een aantal jaar uitgegroeid tot een heuse beroemdheid. “Na een overwinning staan ze mij en de spelers met drieduizend man op te wachten. Het gekke is: ze doen hier niet aan handtekeningen, ze willen je alleen maar aanraken. 'Coacha, coacha', zeggen ze dan”, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Bezig met laden …