voetbalzone

‘Kan me goed voorstellen dat Ribéry Wereldvoetballer van het Jaar wordt’

Peter Nusselder08 jul 2013, 11:44
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 11:44
Advertentie

Onder de supporters van Bayern München zullen velen hopen dat Franck Ribéry op 14 januari zal worden verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, maar de Frans international krijgt ook steun uit onverwachte hoek; Marco Reus van concurrent Borussia Dortmund gokt eveneens op Ribéry.

/

De Duitse aanvaller, die met BVB in de finale van de Champions League tegenover Bayern en Ribéry stond, gaat er niet van uit dat Lionel Messi voor de vijfde maal op rij de Gouden Bal in ontvangst zal mogen nemen; de Catalanen werden weliswaar kampioen van Spanje, maar werden op het Europese podium verpletterd door de later winnaar uit München.

Reus zet zijn geld dan ook op Ribéry, als gekozen moet worden wie zich de beste voetballer van het jaar mag noemen. “Ribéry heeft bij Bayern absoluut een fantastisch seizoen gespeeld”, vertelt de Duits international aan Kicker. “Ik kan me dan ook goed voorstellen dat hij het wordt.” Bayern won niet alleen de Champions League, maar pakte in Duitsland ook zowel de landstitel als de beker.

Bezig met laden …