voetbalzone

Kane krijgt topsalaris van meer dan 12 miljoen euro per jaar voorgeschoteld

Jeroen van Poppel05 jul 2023, 19:28
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 19:28
Advertentie

Harry Kane heeft een gigantisch contractvoorstel gekregen van Tottenham Hotspur, zo meldt the Guardian. De 29-jarige topschutter kan zijn volgend jaar aflopende verbintenis verlengen tegen een aanzienlijk verhoogd salaris. Momenteel staat Kane voor 200.000 pond, omgerekend 234.000 euro, per week op de loonlijst.

Tottenham stelt zich op het standpunt dat Kane niet te koop is, ondanks een dreigend transfervrij vertrek over een jaar. The Spurs hopen de clubtopscorer aller tijden met een enorm salaris te verleiden tot een nieuw contract, maar Kane heeft voorlopig geen intenties om daar zijn handtekening onder te zetten. Tijdens de lopende transferwindow zal de Engelsman in ieder geval niet bijtekenen.

Bayern München trekt deze zomer volop aan Kane. Der Rekordmeister zag vorige week zijn eerste bod ter waarde van zeventig miljoen euro direct worden afgewezen door Tottenham. Thomas Tuchel, de trainer van Bayern, zet alles op alles om de aanvaller binnen te halen. Volgens Duitse media heeft Kane aan Tottenham laten doorschemeren graag naar Bayern te willen verkassen.

Voorzitter Daniel Levy gelooft dat Kane zal gaan inzien dat blijven voor hem persoonlijk op lange termijn de beste optie is, niet alleen vanwege het extra salaris dat hij zou gaan opstrijken. Er is hoop dat de nieuwe manager, Ange Postecoglu, de verhoudingen kan veranderen. De club investeert volop in de selectie. Tottenham heeft doelman Guglielmo Vicario (Empoli) en middenvelder James Maddison (Leicester City) al gecontracteerd en heeft vleugelspeler Manor Solomon (Shakhtar Donetsk) bijna binnen. Volgens De Telegraaf is er daarnaast een mondeling akkoord met VfL Wolfsburg over de komst van Mickey van de Ven, die veertig miljoen euro moet kosten.

Bezig met laden …