Kane smeert hopeloos Aston Villa recordnederlaag in Premier League aan

Thijs Post13 mrt 2016, 17:50
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 17:50

Aston Villa lijkt zich langzaam maar zeker op te kunnen maken voor een avontuur in de Championship. De traditieclub verloor nog nooit twintig wedstrijden in één seizoen in de Premier League, maar zondag was het raak: Tottenham Hotspur was oppermachtig en smeerde the Villans de recordnederlaag aan (0-2). Door twee doelpunten van Harry Kane blijven the Spurs op titelkoers.

/

De thuisploeg zette op Villa Park de hakken in het zand en de ploeg van manager Rémi Garde hield het lang vol, maar aanvallende intenties vertoonde het team geen moment. Tottenham Hotspur was heer en meester en het was de verdienste van keeper Brad Guzan dat de bezoekers niet al snel afstand namen. Ook had Guzan geluk: toen Kane op hem af kwam stormen werd hij verslagen door een stift, maar de spits zag de bal op de lat landen.

Nadat Tottenham Hotspur voor de tweede keer het aluminium had geraakt, Erik Lamela raakte de paal, was het op slag van rust wél raak. Aston Villa gaf een vrije trap weg en terwijl de spelers nog naar de scheidsrechter keken, had Dele Alli het spel alweer hervat met een dieptepass op Kane. Met een diagonaal schot gaf de aanvaller de thuisclub een rechtse directe op de kin (0-1).

/

Aston Villa leek er vlak na de rust weer een wedstrijd van te willen maken, maar na een levendige minuut gooide Tottenham Hotspur de deur keihard dicht. Weer was Kane het eindstation: de international gleed een voor Lamela bedoelde bal van Alli binnen en tekende voor nummer negentien van het seizoen. Met dat aantal kwam Kane op gelijke hoogte met Jamie Vardy, de topschutter van de Premier League.

De thuisclub was het geloof na die 0-2 helemaal kwijt, maar een derde tegendoelpunt bleef de ploeg van Garde bespaard. Een eretreffer kreeg Aston Villa niet, want vlak voor tijd ramde Rudy Gestede de bal van dichtbij tegen de lat en werkte Joleon Lescott de bal op hopeloze wijze tegen de paal. Tottenham Hotspur komt door de zege op twee punten van koploper Leicester City, dat maandag nog tegen Newcastle United speelt. Voor Aston Villa is het te hopen dat Newcastle United die wedstrijd verliest, omdat de ploeg van nieuwbakken manager Rafael Benítez op acht punten de eerste concurrent is.