Kane treedt in knotsgekke slotfase op als reddende engel voor Janssen

Thijs Post19 nov 2016, 19:33
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2016, 19:33

Vincent Janssen speelt nog niet gelukkig bij Tottenham Hotspur. Zaterdag tegen stadsgenoot West Ham United mocht de Nederlander in de basis beginnen. Hij stond met een verwoestend schot weliswaar aan de basis van een treffer, maar veroorzaakte ook een penalty. The Spurs leken een dure nederlaag te lijden, maar in de knotsgekke slotfase draaide Harry Kane het helemaal om: 3-2.

/

West Ham United bivakkeert in de onderste regionen en heeft het uitermate lastig in de Premier League, maar hoogvlieger Tottenham Hotspur heeft al zeven officiële wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Met Kane én Janssen in de aanvalslinie gingen the Spurs op zoek naar doelpunten. De thuisclub was in de eerste fase ook de betere partij, ware het niet dat Michail Antonio na een klein halfuur van dichtbij binnenkopte voor de 0-1 voor de bezoekers.

Tottenham Hotspur kon aan de bak en de verhoudingen werden direct na rust weer hersteld. Janssen stond met een verwoestend schot aan de basis van het doelpunt. Keeper Darren Randolph kon de bal na de inzet van Janssen niet goed verwerken en Harry Winks werkte de bal vervolgens binnen: 1-1. Voor Winks was het een bekroning van zijn eerste basisplaats in de Premier League.

/

De supporters op White Hart Lane schreeuwden hun helden naar voren voor de bevrijdende 2-1, maar met een ongelukkige actie zorgde Janssen er juist voor dat West Ham United tot scoren kwam. Bij een hoekschop worstelde Janssen met Winston Reid en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Manuel Lanzini benutte het buitenkansje voor the Hammers.

Manager Slaven Bilic van West Ham United leek de buit binnen te hebben, maar in de knotsgekke slotfase veranderde alles. Invaller Heung-Min Son zette de bal in minuut 88 voor en de Zuid-Koreaan stond daarmee aan de basis van de 2-2. Kane tikte binnen en de van een blessure herstelde topschutter van vorig seizoen was ook nog eens verantwoordelijk voor de 3-2. Ook Tottenham Hotspur kreeg een strafschop; Kane schoot raak.