voetbalzone

Kane vertrekt definitief naar Bayern; Romano meldt torenhoge transfersom

Jordi Tomasowa11 aug 2023, 09:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:24
Advertentie

Harry Kane mag zich op korte termijn officieel speler van Bayern München noemen. De dertigjarige spits heeft na een lange transfersoap groen licht gegeven voor zijn overgang naar de Duitse topclub. Bayern betaalt Tottenham Hotspur een vaste transfersom van 100 miljoen euro en nog eens 20 miljoen aan bonussen. Kane tekent tot medio 2027 in de Allianz Arena.

Volgens journalist Florian Plettenberg van Sky Germany wil Kane na lang nadenken toch bij Bayern tekenen en is de deal tussen alle betrokken partijen zo goed als rond. Dit nieuws wordt door Romano bevestigd. De aanvalsleider van the Spurs vliegt vrijdag naar Duitsland om bij Bayern zijn medische keuring te ondergaan.

De doorbraak is enigszins verrassend te noemen, daar het ernaar uitzag dat Bayern en Tottenham niet tot elkaar zouden komen. De Zuid-Duitsers zagen onlangs nog een bod van 100 miljoen euro inclusief bonussen van tafel worden geveegd. Bayern betaalt Tottenham nu een bedrag van 120 miljoen euro inclusief bonussen.

Bayern stelde Tottenham eerder deze week een ultimatum: der Rekordmeister wilde een antwoord horen op het ultieme bod dat werd ingediend in Londen. Met een aankoopbedrag van 100 miljoen euro zou Kane de duurste speler uit de clubhistorie van Bayern worden. Nooit eerder legde de club zoveel geld neer voor een nieuwe speler. Het record staat nu nog op naam van Lucas Hernández, die voor 80 miljoen overkwam van Atlético Madrid.

Bezig met laden …