voetbalzone

Kanker geconstateerd bij Wigan-verdediger: ‘Maar hij is optimistisch’

Erik van Dam16 feb 2015, 12:16
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2015, 12:16
Advertentie

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Wigan Athletic-verdediger Juan Carlos García lijdt aan leukemie, een vorm van kanker. Vorige week bracht de club naar buiten dat het bloed van de 26-jarige García werd onderzocht en inmiddels zijn de resultaten bekend. The Latics stellen dat García ondanks zijn ziekte optimistisch gestemd is.

voetbalzone

“We hebben slecht nieuws betreffende Juan Carlos García: hij heeft een vorm van leukemie. Hij is nu in het ziekenhuis in Manchester”, laat trainer Malky Mackay van Wigan maandag weten. “Onze clubarts, dokter Ansar Zaman, heeft het tot nu toe werkelijk fantastisch gedaan wat betreft de zorg en aandacht voor Juan Carlos, die zich al een tijd ziek voelde. Mede dankzij onze arts zag Juan Carlos snel een specialist en werd er een diagnose gesteld.”

Mackay zegt dat iedereen bij Wigan flink geschrokken is van het nieuws. Er is meteen geregeld dat García’s familie overkomt uit Honduras. “Zijn moeder, zijn vrouw en zijn zus zijn overgevlogen om bij hem te kunnen zijn en we hebben een verblijf voor ze geregeld, in de buurt van het ziekenhuis. Dit is natuurlijk een enorme klap voor zijn familie en iedereen die verbonden is met Wigan Athletic.”

“We zullen ervoor zorgen dat Juan Carlos de best denkbare medische zorg krijgt. Ik heb hem zelf al gezien en gesproken en hij is ongelooflijk optimistisch. Hij gaat hier tegen strijden en wil dit overwinnen, voor zijn vrouw en kinderen. Iedereen bij de club wenst hem al het beste”, zegt Mackay tegen The Guardian. García komt sinds 2013 uit voor Wigan en is ook 37-voudig international van Honduras. Op het WK 2014 in Brazilië speelde hij mee in twee van de drie groepswedstrijden.

Bezig met laden …