voetbalzone

Kans dat Suler kraker tegen Engeland kan spelen is ‘bijzonder klein’

Peter Nusselder21 jun 2010, 18:57
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 18:57
Advertentie

Bondscoach Matjaz Kek van Slovenië kan woensdag tegen Engeland naar alle waarschijnlijkheid niet beschikken over verdediger Marko Suler. De speler van AA Gent kampt met een pijnlijke ribbenkas en moet het slotduel in groep C daarom vermoedelijk aan zich voorbij laten gaan. De winnaar van het onderlinge treffen verzekert zich van een plaats in de tweede ronde.

Slovenië verzamelde in de eerste twee wedstrijden vier punten en is daarmee lijstaanvoerder. Ook Engeland, de Verenigde Staten (twee punten) en Algerije, dat één punt behaalde, maken alle echter nog kans op de volgende ronde. Suler lijkt de beslissende ontmoeting met de Engelsen nu te moeten missen. “De kans dat hij woensdag speelt, is bijzonder klein”, vertelde Kek aan De Morgen.

Slovenië heeft tegen Engeland overigens ook genoeg aan een gelijkspel om zich bij de laatste zestien te voegen in Zuid-Afrika, terwijl zelfs een nederlaag nog niet fataal hoeft te zijn. Voor Slovenië zou een plek in de achtste finales een primeur zijn. Het land nam in 2002 al eerder deel aan een WK, maar verloor in Zuid-Korea en Japan alle drie wedstrijden.

Bezig met laden …