voetbalzone

‘Kans is groot dat Manchester City minstens twee trofeeën gaat pakken’

Peter Nusselder27 jan 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2014, 23:00
Advertentie

De kans dat Manchester City aan het eind van dit seizoen met lege handen staat, is klein. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini is nog in de race voor vier hoofdprijzen, nadat er zaterdag in de FA Cup ternauwernood werd gewonnen van het bescheiden Watford. The Citizens doen daarnaast mee om de Engelse landstitel, staan in de finale van de Capitol One Cup en zitten nog in de Champions League.

voetbalzone

Op 2 maart kan Man City zich op Wembley alvast verzekeren van de eerste trofee; dan wordt er tegen Sunderland gespeeld om de Capitol One Cup. In de Premier League staat Pellegrini’s team slechts een punt achter koploper Arsenal, terwijl Chelsea in de vijfde ronde van de FA Cuop op bezoek komt in het Etihad Stadium. Op 18 februari en 12 maart neemt City het in de Champions League op tegen Barcelona.

De afgelopen dagen konden de bezoekers van Voetbalzone op onze frontpage reageren op de poll ‘Hoeveel prijzen pakt Manchester City dit seizoen?’ Een op de vijf van de in totaal ruim 11.000 deelnemers verwacht dat de Engelse topclub overal naast gaat grijpen, maar de meerderheid gaat ervan uit dat er wat te vieren zal zijn in Manchester. 21 procent rekent op 1 hoofdprijs, 37 procent denkt dat City 2 trofeeën in de wacht gaat slepen en 12 procent houdt het op 3 prijzen. Een op de tien stemmers denkt zelfs dat landstitel, Capitol One Cup, FA Cup én Champions League een prooi zullen zijn voor City.

Bezig met laden …