voetbalzone

'Kans op landstitel behoorlijk groot, wij zijn kandidaat nummer één’

Daniel Cabot Kerkdijk18 okt 2014, 11:45
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2014, 11:45
Advertentie

Niklas Moisander vindt dat Ajax de grootste kandidaat is om er ook dit seizoen met de landstitel vandoor te gaan. De verdediger noemt FC Twente, de tegenstander van vanavond, ook een kanshebber voor het kampioenschap. “Twente is in mijn ogen één van de titelfavorieten. Ze hebben goede aankopen gedaan en beschikken over een brede selectie.”

voetbalzone

“Al blijven wij zelf titelkandidaat nummer één”, verzekert Moisander in gesprek met NUsport. De Fins international acht de kans op een nieuwe titel 'behoorlijk groot', ook al is de concurrentie toegenomen. “Elk jaar beginnen we wisselvallig. Ik zie nu alweer een stijgende lijn in ons spel, tot nu toe ben ik best tevreden.”

Ajax raakte in de zomermaanden veel kwaliteit en ervaring kwijt. Het zijn nu andere spelers die langzaamaan opstaan. “Davy Klaassen is nadrukkelijker aanwezig in de kleedkamer. Ricardo van Rhijn, Jasper Cillessen en Joël Veltman maken op dat vlak ook stappen", stelt Moisander. "Het gaat de goede kant op met ons. De komende wedstrijden moet blijken hoe ver we echt zijn.”

Bezig met laden …