Kansen China blijven in leven door goal in blessuretijd tegen Kyrgyzië

Erik van Dam10 nov 2010, 14:52
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 14:52

China mag blijven hopen op een plaatsje in de knock-outfase van de strijd om Asian Games. Woensdagavond (plaatselijke tijd) won het land met 2-1 van Kyrgryzië, dankzij een doelpunt in de vierde minuut van de blessuretijd. Wu Xi werd de bejubelde speler. Dankzij zijn treffer doet China nu nog mee en moet de wedstrijd tegen Maleisië van zaterdag uitkomst brengen.

In Groep A van het toernooi is Japan na twee wedstrijden al zeker van een plaats in de volgende fase. Dat land won van China (3-0) en Maleisië (2-0). De Chinezen hadden woensdag dan ook drie punten nodig, om in eigen land niet af te gaan. Eerste keeper Wang Dalei mocht nu niet meespelen, maar diens vervanger Zhang Shichang incasseerde na vijf minuten reeds de eerste goal van de avond.

Pavel Sidorenko zorgde ervoor dat het puntloze Kyrgyzië op voorsprong mocht komen. Daarna nam China de overhand in het duel en zeven minuten voor het einde tekende Lu Wenjun eindelijk voor de 1-1. Daarna leek de ontmoeting af te steven op een remise, totdat Wu Xi van afstand uithaalde en alsnog voor de overwinning zorgde. In Groep B leidt Iran met zes punten, evenveel als de koplopers in Groep C (Noord-Korea) en D (Koeweit).