Kansenmissend Mexico wint met minimale marge van Angola

Bart Kruyt14 mei 2010, 08:07
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2010, 08:07

Mexico heeft ook haar laatste oefenwedstrijd van haar Amerikaanse tour in een zege weten om te zetten. De ploeg van Javier Aguirre speelde voor het oog van bijna 71.000 toeschouwers een goede wedstrijd tegen Angola, maar scoorde uiteindelijk slechts eenmaal: 1-0. Andres Guardado maakte het enige doelpunt van het duel.

/

De middenvelder van Deportivo la Coruna was zeven minuten na rust trefzeker, toen hij werd gevonden door Alberto Medina en teveel ruimte kreeg van zijn directe bewaker. Guardado opende de score en zag Mexico vervolgens kansen kregen op meer, maar de beslissing viel uit. Spannend werd het echter niet, omdat Angola geen echte vuist kon maken.

De defensie van Mexico, met AZ-er Héctor Moreno in de basis, gaf geen krimp en verdedigde de voorsprong met verve. De ploeg van Aguirre keert nu terug naar eigen land, waar het zondag zal oefenen tegen Chili. PSV-ers Carlos Salcido en Francisco Rodriguez zullen dan speelminuten maken: het duo meldde zich woensdag bij de selectie en kwam tegen Angola nog niet in actie.