voetbalzone

Kantelberg keert als amateur terug bij Eindhoven

14 jul 2009, 09:04
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2009, 09:04
Advertentie
Leon Kantelberg keert na een jarenlange afwezigheid terug bij FC Eindhoven. De middenvelder, die zijn jeugdopleiding in Brabant genoot maar nog nooit in het vlaggenschip van Eindhoven uitkwam, zal komend seizoen op amateur-basis uitkomen voor de eerstedivisionist. Kantelberg komt transfervrij over van VVV-Venlo.

Naast het voetballen in het eerste elftal van FC Eindhoven zal de dertigjarige Kantelberg zich ook gaan richten op zijn maatschappelijke loopbaan en gaat hij zich oriënteren op trainersactiviteiten bij de jeugd van FC Eindhoven. Tot het sluiten van de transferperiode, op 31 augustus, blijft de mogelijkheid tot een buitenlands avontuur open.

Technisch manager Hans Smulders gaat er echter van uit dat Eindhoven komend seizoen kan beschikken over de middenvelder. “Leon is technisch sterk, kan op verschillende posities goed uit de voeten, heeft scorend vermogen en een ruime ervaring in het betaald voetbal. Daarnaast is Leon een Eindhovense jongen en woont hij om de hoek. Wij zijn erg blij dat hij zich aan gaat sluiten bij FC Eindhoven”, aldus het bestuurslid op de website van zijn club.

Kantelberg, die woensdag 31 jaar oud wordt, debuteerde in het seizoen 1997/98 voor Helmond Sport in het betaalde voetbal. Via FC Utrecht, FC Groningen, Helmond Sport en Telstar kwam de middenvelder in 2005 uit bij VVV, waar hij vier jaar bleef. In deze periode speelde hij 107 competitiewedstrijden, waarin hij zeventien keer wist te scoren.
Bezig met laden …