voetbalzone

Kanu maakt contractverlenging officieel

03 sep 2009, 08:02
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2009, 08:02
Advertentie
Nwankwo Kanu blijft definitief aan Portsmouth verbonden. De ervaren spits, die vorige maand al een akkoord bereikte met zijn werkgever over een nieuw éénjarig contract, zette woensdagavond zijn handtekening. Kanu blijft zodoende tot de zomer van 2010 aan Pompey verbonden.



Portsmouth en de inmiddels 33-jarige spits hadden al eerder de intentie om langer met elkaar door te gaan, maar mede door negatieve financiën van de club liet de deal lang op zich wachten. Omdat manager Paul Hart Kanu graag in zijn selectie wilde opnemen voor het treffen met Fulham tekende de spits vorige week een contract voor één maand.

“De details waren destijds nog niet weggewerkt, maar dat is nu wel het geval”, zei Kanu. “Ik blijf daarom voor de rest van het seizoen bij Portsmouth.” De voormalig Ajacied speelt sinds de zomer van 2006 op Fratton Park. In zijn eerste contractjaar maakte de Afrikaan tien doelpunten, maar daarna nam zijn productiviteit af. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij maar tot vijf goals. Wel maakte hij de enige treffer in de gewonnen FA Cup-finale van 2008. Dit seizoen staat de teller op 102 speelminuten.
Bezig met laden …