voetbalzone

Kapingspoging slaagt: Calvin Stengs op weg naar Feyenoord

Tom Rofekamp24 jul 2023, 10:41
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 10:41
Advertentie

Calvin Stengs is hard op weg naar Feyenoord. Dat meldt Voetbal International maandagochtend. De Rotterdammers willen de 24-jarige vleugelaanvaller voor de neus van Royal Antwerp wegkapen en lijken daarin te slagen. Naar verwachting komt de deal, die een vierjarig contact betreft, op korte termijn rond.

Afgelopen donderdag meldde De Telegraaf nog dat Royal Antwerp zo goed als rond was met OGC Nice over de transfer van Stengs. De ploeg van Mark van Bommel had zo'n zes miljoen euro over voor de linksbenige vleugelspits. Zondag sijpelde echter ook de interesse van Feyenoord door. De Rotterdammers willen ruim een miljoen meer betalen (exclusief bonussen) en lijken daardoor aan het langste eind te trekken.

Stengs kwam vorig seizoen op huurbasis in actie voor Antwerp, waar hij in 37 wedstrijden 3 treffers en 9 assists noteerde. Hij won er zowel de landstitel als het nationale bekertoernooi, de Croky Cup. Stengs wordt bij Feyenoord herenigd met Arne Slot, onder wie hij bij AZ ook al speelde. Dat was tussen 2019 en 2020.

Het geld voor Stengs lijkt rechtstreeks van de transfer van Danilo te komen. De Braziliaan is hard op weg naar Rangers, dat zo'n zes miljoen euro voor zijn nieuwe spits over heeft. Feyenoord heeft
Ayase Ueda op het oog als vervanger. De 24-jarige Japanner was vorig seizoen goed op schot voor Cercle Brugge: hij maakte er liefst 23 in 42 duels over alle competities.

Bezig met laden …