voetbalzone

Kapitän Meira wil Stuttgart verlaten

04 jul 2008, 09:51
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2008, 09:51
Advertentie
VfB Stuttgart lijkt na zesenhalf jaar afscheid te moeten nemen van Fernando Meira. De aanvoerder claimt tegen bepaalde voorwaarden bij die Schwaben te mogen vertrekken en zaakwaarnemer Roger Wittman wil zo snel mogelijk met de Bundesliga-club om de tafel, zo meldt de Stuttgarter Zeitung vrijdag.

De 30-jarige Meira staat nog twee jaar onder contract, maar het is geen geheim dat de Portugees elders aan de slag wil. Naar verluidt bereikten club en speler vorig jaar zomer overeenstemming dat hem geen strobreed in de weg zou worden gelegd indien een geïnteresseerde club met de vraagprijs over de brug zou komen. Om die reden ging in de zomer van 2006 een transfer naar Sevilla niet door.

Volgens de lokale krant zijn nu Juventus en Liverpool in de markt voor de 52-voudig international, die eerder voor Benfica en Vitória Guimarães speelde. Stuttgart heeft ook niet stil gezeten en ziet in Arne Friedrich een uitstekende vervanger. De verdediger van Hertha BSC, actief op het recente EK, heeft ook wel oren naar een overgang.

Wittmann heeft geen twijfel over het vertrek van zijn cliënt. "Het zegt genoeg dat clubs als Juventus en Liverpool al geïnformeerd hebben", vertelt de belangenbehartiger. "Zodra Fernando daadwerkelijk op de transferlijst is geplaatst zal alles heel snel verlopen. Voor een speler met zijn kwaliteiten is er altijd wel interesse."
Bezig met laden …