voetbalzone

Kapo in spoor van De Ridder naar Wigan

16 jul 2008, 13:39
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2008, 13:39
Advertentie
Wigan Athletic heeft de tweede versterking voor het aankomende seizoen binnen. In navolging van Daniel de Ridder maakt ook de Franse middenvelder Olivier Kapo de overstap van Birmingham City naar Wigan Athletic. Hij tekent voor drie jaar.

De 27-jarige Kapo (negen interlands voor Frankrijk) was van 1998 tot 2004 actief bij Auxerre, en verdiende vervolgens een transfer naar Juventus. Tot een doorbraak in de Serie A kwam het echter niet, en al na één seizoen werd hij uitgeleend aan het AS Monaco, om een jaar later wederom op huurbasis naar Levante te verkassen.

Het afgelopen jaar haalde manager Steve Bruce hem naar Birmingham City, maar na zijn vertrek liep de speeltijd van de Fransman terug. Het is dan ook niet toevallig dat juist Bruce hem nu een nieuwe kans biedt. “Ja, hij is iemand die ik er graag bij had,” aldus de coach op de website van The Latics.

“Olivier is een echte vechter, maar beschikt bovendien over kwaliteit. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, en omdat ik in het verleden al met hem heb gewerkt weet ik tot wat hij in staat is. Hij heeft ervaring in de Premier League, en dat is belangrijk. Ik ben er zeker van dat hij het goed gaat doen.”
Bezig met laden …