voetbalzone

Karanka: ‘Mourinho geeft drie man rust, anderen verdienen het te spelen’

Erik van Dam09 mrt 2013, 12:31
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2013, 12:31
Advertentie

Als Real Madrid nog de aanval op Barcelona wil doorzetten, moet het nu gebeuren. De achterstand op de Catalanen is teruggebracht tot dertien punten, met nog twaalf speelronden voor de boeg. Zolang het wiskundig nog mogelijk is kampioen te worden blijft de Koninklijke ervoor gaan. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo en die moet gewonnen worden, weet Aitor Karanka.

/

“We gaan morgen met de best denkbare opstelling beginnen tegen Celta”, kondigt de assistent van Real zaterdag aan. “Lastig wordt het zeker, want we hebben net een serie zware wedstrijden achter de rug. Die kostten veel fysieke én mentale energie. Maar we moeten voort blijven borduren op de weg die we hebben ingeslagen. Kampioen worden is bijna onmogelijk, maar we moeten vechten. Ook voor plaats twee.”

José Mourinho geeft zondag drie man rust tegen Celta, laat Karanka weten. “Raphaël Varane, Fábio Coentrão en Sergio Ramos spelen niet. Die hebben bijna iedere wedstrijd al gespeeld en verdienen nu wat rust. Er zijn anderen die het ook verdienen te spelen”, aldus de assistent. Op de vraag of Mourinho hem al iets verteld heeft over zijn plannen voor volgend seizoen, antwoordt Karanka ontkennend.

“Het gevoel dat hij ons geeft is dat hij alleen met de eerstvolgende wedstrijd bezig is. Ik heb het hem niet gevraagd en het maakt mij ook niet uit: in zijn hoofd is hij alleen maar bezig met de volgende wedstrijd.” Karanka reageerde ook op de woorden van Javier Mascherano, die deze week zei dat Barcelona wat ingezakt is. “Eerst was er niets aan de hand, nu wordt er ineens gesproken van Disney en horror. Wij gaan maar gewoon door met waar we mee bezig waren.”

Bezig met laden …