voetbalzone

Karanka troeft Vitesse af en haalt Chelsea-verdediger binnen

Gijs Freriks04 jan 2014, 19:44
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 19:44
Advertentie
/

Kenneth Omeruo maakt het seizoen af bij Middlesbrough. De rechtsachter wordt door Chelsea voor zes maanden verhuurd, zo maakte Boro-manager Aitor Karanka zaterdagavond bekend. De twintigjarige Nigeriaan, die ook in het centrum uit de voeten kan, kwam vorig seizoen uit voor ADO Den Haag. Omeruo kwam tot 27 wedstrijden in de Eredivisie en daarin gaf hij 2 assists.

Volgens diverse Engelse media hadden ook Vitesse en Leeds United interesse om de Afrikaan te lenen, maar Middlesbrough is de gelukkige. De deal zal maandag waarschijnlijk worden afgerond. Omeruo, die met Nigeria in februari de Afrika Cup won, trainde met het eerste elftal van Chelsea mee, maar hoefde niet te rekenen op speelminuten van José Mourinho. Om zijn plek in de WK-selectie veilig te stellen, hoopt de verdediger nu veel minuten te maken bij de huidige nummer vijftien van de Championship.

“Ik ben blij dat Kenneth komt, want hij heeft dit team wat te bieden”, zegt Karanka, die niet uitsluit dat er meer spelers van Chelsea worden gehuurd. Onder anderen Nathaniel Chalobah en Michael Essien worden met Middlesbrough in verband gebracht. “Jazeker, ik was van plan om naar Londen te gaan om Essien op te halen”, knipoogt Karanka. “Ja, we zijn bezig met nieuwe spelers, maar dat moeten wel goede spelers zijn.”

Bezig met laden …