voetbalzone

Karatetrap houdt Jáuregui jaar aan de kant

02 sep 2009, 18:47
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2009, 18:47
Advertentie
Sergio Antonio Jáuregui is woensdag door de tuchtcommissie van de Boliviaanse voetbalbond (BFB) voor één jaar geschorst. Dat gebeurde naar aanleiding van de karatetrap die de verdediger van Blooming Santa Cruz een week geleden buiten de krijtlijnen uitdeelde aan zijn tegenstander Leonardo Medina van Oriente Petrolero.

Het duo maakte ruzie, waarna de scheidsrechter van dienst besloot beide heren met een rode kaart van het veld te verbannen. Daarmee leken de emoties gesust, maar Jáuregui dacht daar klaarblijkelijk anders over. Op het moment dat zijn tegenstander zich via de spelerstunnel naar de catacomben van het stadion wilde begeven, kwam de aanvaller in volle vaart aangerend om vervolgens de trap uit te delen.

De noppen van de schoen van Jáuregui bevonden zich na afloop op de borst en de hals van Medina, die na de trap meteen gestrekt ging. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis en stond twee weken buitenspel. Het is nog onduidelijk of Jáuregui de cel in moet. Binnenkort moet de verdediger zich voor het burgelijk gerecht verantwoorden.



Bezig met laden …