Karsdorp belangrijk met assist bij zege AS Roma; Lukaku steelt de show

Jonathan van Haaster08 okt 2023, 20:19
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:57

AS Roma lijkt de weg naar boven eindelijk een beetje gevonden te hebben. I Giallorossi zegevierden zondagavond met 1-4 bij Cagliari. Rick Karsdorp leverde daarin een bijdrage met een assist op de eerste van twee treffers van Romelu Lukaku. Ook Leandro Paredes liet zich gelden: de Argentijn was goed voor twee assists. Roma klimt naar de tiende plaats; Cagliari staat verrassend onderaan.

Bijzonderheden:
Roma, dat het seizoen dramatisch begon, won vorige week van Frosinone (2-0) en hoopte op Sardinië een zegereeks te starten. Binnen twintig minuten wist de formatie van José Mourinho al een 0-2 voorsprong te pakken. De 0-1 kwam op naar van Houssem Aouar, die op aangeven van Leonardo Spinazzola in alle vrijheid voor het doel de verre hoek vond. De tweede Romeinse treffer viel slechts een minuut later. Een scherp aangesneden voorzet van Karsdorp werd door Lukaku met zijn borst binnengelopen: 0-2.

Vlak na rust maakte Andrea Belotti een einde aan alle onzekerheid. Paredes stuurde il Gallo diep, waarna hij zijn directe tegensander uitkapte en overtuigend raak schoot: 3-0. Belotti kwam overigens in het veld voor Paulo Dybala, die voor rust geblesseerd uitviel. De vierde en laatste Romeinse treffer viel nog voor het uur. Lukaku profiteerde van de onthutsend zwakke verdediging van Cagliari en schoof in de verre hoek binnen: 0-4. De eindstand werd bepaald door Nahitan Nández, die een strafschop binnenschoot na een handbal bij Roma.