Karsdorp en Kluivert geven 0-3 voorsprong op bizarre wijze uit handen

Demen Bulbul27 jan 2019, 16:01
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2019, 16:01

AS Roma heeft zondagmiddag op spectaculaire wijze punten laten liggen in de Serie A. De formatie van trainer Eusebio Di Francesco nam in de uitwedstrijd tegen Atalanta een 0-3 voorsprong, maar gaf de zege uiteindelijk toch nog uit handen: 3-3. Rick Karsdorp begon bij Roma in de basis en deed uiteindelijk 78 minuten mee , terwijl Justin Kluivert als invaller het laatste halfuur speelde. Namens Atalanta speelden Marten de Roon en Hans Hateboer de gehele wedstrijd.

Atalanta wist dit seizoen op eigen veld Internazionale en Lazio al te kloppen, terwijl koploper Juventus op een gelijkspel werd gehouden. Roma beleefde echter een absolute droomstart in Bergamo: Nicolò Zaniolo legde de bal in de derde minuut van de wedstrijd met de borst klaar voor Edin Dzeko, waarna de Bosnische spits oog in oog met Besart Berisha beheerst afrondde. De thuisploeg maakte onmiddellijk jacht op de gelijkmaker en kreeg ook enkele goede mogelijkheden.

De beste kans was halverwege de eerste helft voor Duván Zapata. De Colombiaanse aanvaller zette het hoofd tegen een voorzet van Hans Hateboer, maar Rick Karsdorp bracht op de doellijn redding voor Roma. De ploeg van Di Francesco kroop zo door het oog van de naald en slaagde er na 33 minuten zelfs in zijn voorsprong uit te breiden. Dzeko werd de diepte ingestuurd door Steven Nzonzi, waarna de aanvalsleider van Roma Berish uitspeelde en overtuigend voor de 0-2 zorgde. Daarmee was de koek voor de eerste helft nog niet op: Stephan El Shaarawy tekende in de veertigste minuut na opnieuw een assist van Zaniolo voor de 0-3, alvorens Timothy Castagne de ruststand wat dragelijker maakte voor Atalanta.

Die treffer van Castagne bleek uiteindelijk zeer waardevol voor Atalanta, want in de tweede helft volgde een spectaculaire comeback. Rafael Tolói zorgde na precies een uur met het hoofd voor de aansluitingstreffer, waarna Zapata tien minuten later een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. De spits mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Aleksandar Kolarov, maar schoot uiteindelijk hoog over. Lang had Zapata echter niet nodig om zijn fout goed te maken, want amper een minuut na zijn misser zorgde hij op aangeven van Josip Ilicic alsnog voor de gelijkmaker. Roma had daar niet meer van terug en blijft door het gelijkspel op de ranglijst op een vijfde plaats steken; nummer vier AC Milan heeft één punt meer.