voetbalzone

Kashima Antlers is weer de beste in Japan

06 dec 2008, 10:56
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2008, 10:56
Advertentie
Een ziedend schot van Takuya Nozawa was zaterdag voldoende voor Kashima Antlers om Consadole Sapporo met minimaal verschil aan de kant te zetten en de landstitel van vorig jaar te prolongeren. Het is de zesde maal in de clubgeschiedenis dat Kashima Antlers zich een jaar lang regerend landskampioen van Japan mag noemen.



In het Sapporo Dome viel de winnende treffer na ruim een half uur spelen. Door de zege beëindigt Kashima Antlers het seizoen met 63 punten, drie meer dan Kawasaki Frontale. De runner-up won zelf met 2-0 van Tokyo Verdi, maar kwam dus tekort. De derde plaats is voor Nagoya Grampus, dat met 0-0 gelijk speelde tegen Oita Trinita.

Kashima, de meest succesvolle club in Japan, won eerder in 1996, 1998, 2000, 2001 en 2007 de landstitel in de J-League. "Het was niet eenvoudig om de prestatie van vorig jaar te evenaren. Gelukkig had ik uitstekende spelers tot mijn beschikking en had het bestuur volop vertrouwen in mijn kunnen", aldus trainer Oswaldo De Oliveira.

Kawaski maakte alleen nog kans op de landstitel indien Kashima Antlers van Consadole Sapporo zou verliezen en het zelf met minimaal 4-0 van Tokyo Verdi zou winnen. Het bleef bij de treffers van Renatinho en Kengo Nakamura, terwijl Kashima ook niet meewerkte. Sapporo en Tokyo Verdi degraderen uit de hoogste divisie.
Bezig met laden …