Kashima Antlers viert vijfde landstitel

01 dec 2007, 10:36
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2007, 10:36
Kashima Antlers heeft voor de vijfde maal de landstitel in de J-League veroverd. De club profiteerde optimaal van de nederlaag van Urawa Reds bij het reeds gedegradeerde Yokohama FC (1-0) door zelf met 3-0 van Shimizu S-Pulse te winnen.

Het betekende voor Kashima de negende opeenvolgende zege, waarmee het op de laatste speeldag Urawa voorbij ging. De nummer twee geraakte sinds het veroveren van de Aziatische Champions League in een vrije val door een voorsprong van maar liefst tien punten te verspelen.

Tegen Yokohama maakte Urawa geen schijn van kans. Shingo Nejime schoot na achttien minuten de enige treffer tegen de netten. Het was pas de vierde overwinning voor de ploeg, die dit seizoen in recordtijd door het degradatiespook werd ingehaald.

In het eigen Nissan Stadium maakte Kashima geen fout. Aanvoerder Mitsuo Ogasawara opende voor rust de score vanaf de strafschopstip en Masashi Motoyama en Marquinhos bepaalden de score in het tweede bedrijf op 3-0.