voetbalzone

‘Kassa rinkelt bij Feyenoord en ADO door transfer in Engeland’

Tim Siekman21 jul 2020, 06:52
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2020, 06:52
Advertentie

Nathan Aké verkast volgens The Guardian waarschijnlijk naar Manchester City. De Engelse grootmacht nadert met Bournemouth een akkoord over een transfersom van circa 38 miljoen euro voor de centrumverdediger. Mocht de Oranje-international daadwerkelijk naar het Etihad Stadium verkassen, dan kunnen ook Feyenoord en ADO Den Haag geld verwachten.

Sinds 1 juli heeft de FIFA een nieuwe regel ingevoerd. De clubs waar de getransfereerde speler in zijn jeugd heeft gespeeld krijgen nu ook een vergoeding bij een binnenlandse transfer. Tot voor kort gold deze vergoeding alleen bij een overstap naar een andere competitie. Zodoende gaan Feyenoord en ADO profiteren van de overstap van Aké, meldt RTV Rijnmond.

{embed}

Senesi geniet van het spelen in het Feyenoord-shirt
{/embed}

De centrale verdediger maakte op zijn twaalfde de overstap van ADO naar Feyenoord, waar hij vier jaar in de jeugdopleiding van de Rotterdammers speelde. Op zestienjarige leeftijd vertrok hij naar Chelsea. Volgens de richtlijnen van de FIFA zou Feyenoord door het verleden van Aké recht hebben op een solidariteitsbijdrage van 1,25 procent van de totale transfersom.

Bij het genoemde transferbedrag voor Aké kan Feyenoord dus rekenen op 484.000 euro. De dertienvoudig international zou volgens de omroep de eerste (jeugd)speler van Feyenoord zijn die een binnenlandse transfer maakt en zijn voormalig werkgever op die manier geld oplevert. ADO zou 0,25 procent van de transfersom ontvangen, wat neerkomt op 96.750 euro.

Bezig met laden …