voetbalzone

Kassai baalt van niet gegeven Oekraïense treffer: 'Dit is een hard gelag'

Bart Kruyt22 jun 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 07:10
Advertentie

Viktor Kassai heeft zijn excuses aangeboden aan voetbalminnend Oekraïne. De Hongaar was de scheidsrechter bij het treffen tussen Oekraïne en Engeland, waarin een treffer van Oekraïner Marko Devic niet werd toegekend terwijl de bal wel degelijk de doellijn was gepasseerd. Kassai en zijn landgenoten hadden echter het idee dat John Terry de bal voor de lijn had weggehaald.

/

Na het zien van de videobeelden bleek dat dit een onjuiste constatering was geweest. "Na de wedstrijd constateerden we dat we een fout hebben gemaakt", vertelt Kassai op de website van de Hongaarse voetbalbond. "Daarom is dit een hard gelag. We kunnen 199 goede beslissingen nemen, maar één enkele fout kan fataal zijn. We zijn heel ontgoocheld."

Evenals de Nederlander Björn Kuipers is Kassai inmiddels naar huis gestuurd en de Hongaar zal dan ook geen wedstrijden fluiten in de knock-outfase. De Italiaanse scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina gaf een dag na het incident ook al toe dat er sprake was van een fout. "Maar mensen maken allemaal fouten", voegde de voormalig topscheidsrechter daaraan toe.

Bezig met laden …