voetbalzone

Kaya krijgt kans van FC Eindhoven

11 sep 2008, 23:18
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2008, 23:18
Advertentie
Ferhat Kaya trainde al een paar weken mee met FC Eindhoven, maar was nog allerminst zeker voor een plaats bij de selectie. Donderdag kwamen de club en de Belgische doelman tot een overeenkomst. Kaya zal dit seizoen op amateurbasis bij de Eindhovenaren spelen, zo meldt de club op haar officiële website.

Om een profcontract af te dwingen zal de 22-jarige doelman zich de aankomende maanden moeten gaan bewijzen. De jonge keeper, afkomstig uit de jeugdopleiding van stadsgenoot PSV, is gekomen om de leegte die de vertrokken doelverdedigers Rick van den Over en Ruud Boffin hebben achtergelaten deels op te vullen. De Belg zal de concurrentie aan moeten gaan met Jürgen Hendriks en Jaap Litjens.

Met de komst van Kaya heeft Eindhoven het keepersprobleem opgelost. De Brabanders wilden oorspronkelijk Björn Sengier overnemen van Willem II, maar de sluitpost had geen trek in een avontuur in de Jupiler League en wees het aanbod af. Kaya hief wél het glas met de clubleiding van Eindhoven en voegt zich bij de selectie.
Bezig met laden …