voetbalzone

'Kazachstan dient klacht in bij UEFA na nederlaag tegen België'

Bart Kruyt11 okt 2010, 19:43
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 19:43
Advertentie

De 0-2 overwinning die België vrijdag boekte in Kazachstan krijgt mogelijk nog een staartje. De Kazachen zijn absoluut niet te spreken over het optreden van de Poolse scheidsrechters, die twee zware fouten gemaakt zouden hebben, en overwegen om een klacht in te dienen bij de Europese voetbalbond UEFA. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Belgische krant baseert zich op de berichtgeving van enkele media uit Kazachstan, waar men niet te spreken is over de nederlaag van vrijdagavond. Zo werd er volgens de Kazachen een loepzuivere strafschop onthouden en werd het doelpunt dat de thuisploeg maakte onterecht afgekeurd. Na drie wedstrijden zit Kazachstan nog zonder punten.

De kans dat dit verandert door een klacht in te dienen bij de UEFA is minimaal, zo weet men ook bij de Belgische bond. De KBVB is nog niet op de hoogte gebracht van de plannen van Kazachstan: “Zoiets heeft ook niets met ons te maken, dat is immers een zaak voor de Europese Voetbalbond", aldus woordvoerder Nicolas Cornu. De Belgen spelen dinsdag tegen Oostenrijk; Kazachstan krijgt bezoek van Duitsland.

Bezig met laden …