voetbalzone

Kazim: ‘Het Legioen was vandaag ongelooflijk, ze bleven maar zingen’

Erik van Dam19 feb 2015, 21:09
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2015, 21:09
Advertentie

Gesteund door vele duizenden supporters boekte Feyenoord donderdagavond een waardevol gelijkspel in de heenwedstrijd tegen AS Roma, in de knock-outfase van de Europa League. Colin Kazim-Richards maakte in de tweede helft 1-1, nadat Gervinho voor rust voor de 1-0 had getekend. De Engelse Turk wilde de eer echter niet naar zichzelf toetrekken en loofde vooral de trouw meegereisde supportersschare in het Stadio Olimpico.

voetbalzone

Na zijn goal spoedde de aanvaller zich naar het Feyenoord-publiek, dat uit zijn dak ging. “Als er zoveel supporters zijn meegereisd, is er voor een speler niets mooiers dan een doelpunt met hen te vieren. Dat geeft een geweldig gevoel. Het legioen was vandaag ongelofelijk, ze bleven maar zingen. Daarom is dit resultaat uiteindelijk ook voor hen prachtig”, aldus Kazim-Richards op de clubwebsite van Feyenoord.

Volgens de aanvaller had Feyenoord het voor rust niet eens echt lastig met de Romeinen. “Je speelt op hun veld en we hadden te veel respect. Vergeet niet dat voor veel spelers dit een totaal andere ervaring is. Na 45 minuten waren we gewend en na rust ontstond dus een ander beeld”, legde hij uit. Kazim-Richards weet heel zeker dat het volgende week goed gaat komen in Rotterdam-Zuid. “Dit is een groot stadion, maar De Kuip met vijftigduizend man is een ander verhaal. Daarvoor zullen ze niet klaar zijn, dat weet ik zeker”, zegt hij vast strijdbaar tegen Voetbal International.

Bezig met laden …