voetbalzone

Kazim: ‘Het zou vreemd zijn als ik er totaal ongevoelig voor was’

Erik van Dam05 feb 2015, 16:48
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2015, 16:48
Advertentie

Colin Kazim-Richards deed vorig jaar zomer zijn intrede in de Eredivisie. Met zijn imposante verschijning en zijn temperamentvolle karakter probeert hij leiding te geven aan de aanvalslinie van Feyenoord en de club te helpen aan doelpunten. Met acht goals in zeventien wedstrijden doet hij het niet slecht, al zullen er critici blijven die het niet zien zitten in de Engelse Turk. Helemaal koud laten zij Kazim-Richards niet met hun woorden.

voetbalzone

In een interview met supportersmagazine Hand in Hand zegt de 28-jarige Kazim-Richards dat hij de schijn meteen tegen had. “Ik was hier nog niet begonnen, of er werd geroepen dat ik er helemaal niets van kon. Dat ik niet in de schijnwerpers kan staan van grote spitsen, die hier hebben rondgelopen. Ik weet dat het sommige mensen moeite kost om genuanceerd te zijn. Héél wat mensen, mag ik wel zeggen”, aldus de aanvaller.

Hij zegt dat alle kritische geluiden hem hebben bereikt, maar dat hij zich er weinig van heeft proberen aan te trekken. Luisteren naar kritiek wil en kan hij wel, maar dan moet het wel in balans zijn: er zijn immers altijd plus- en minpunten. “Iedereen vind het fijn om waardering te krijgen. Het zou vreemd zijn als ik totaal ongevoelig was voor wat anderen van me vinden. Als ik zeg dat ik niet perse aardig gevonden hoef te worden, betekent dat niet dat het me een rotzorg zal zijn hoe er over me wordt gedacht.”

Kazim-Richards, die na drie duels droogte woensdagavond het net vond tegen sc Heerenveen, zegt het oordeel van anderen wel degelijk serieus te nemen. Hij past er alleen voor om zijn eigenwaarde af te laten hangen van hetgeen anderen over hem zeggen. “Dan blijf je namelijk altijd twijfelen aan jezelf. Ik heb mijn eigen waarheid en vind het belangrijk wat mijn ploeggenoten en de staf aan mij hebben, daar hecht ik de meeste waarde aan.”

Bezig met laden …