voetbalzone

Kazim-Richards bedreigt verslaggever: 'Je gaat neer'

Bart Kruyt15 jan 2016, 13:36
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2016, 13:36
Advertentie

Colin Kazim-Richards moet vrezen voor een straf van Giovanni van Bronckhorst. Deze week verscheen er een artikel over de aanvaller van Feyenoord, die met zijn gedrag voor irritatie binnen de club zou zorgen. Vrijdag kwam Kazim-Richards de verslaggever van dit bericht tegen in de perskamer en de bankzitter beet de journalist toe dat hij ‘neer zou gaan’.

voetbalzone

Van Bronckhorst werd tijdens de persconferentie voor de kraker tegen PSV geconfronteerd met de bedreiging van zijn aanvaller. “Dat is niet goed”, reageerde de oefenmeester volgens Voetbal International. De oefenmeester wilde er verder niets over zeggen en wilde dan ook niet vooruit lopen op een mogelijke sanctie voor Kazim-Richards. Wel liet Van Bronckhorst doorschemeren dat Anass Achabar weleens bij de wedstrijdselectie zou kunnen zitten voor het duel met PSV.

Kazim-Richards raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan zomeraankoop Michiel Kramer en is daar allesbehalve gelukkig mee. In het Algemeen Dagblad verscheen deze week een artikel waarin werd geschreven dat Kazim-Richards zich met zijn gedrag niet populair maakt bij Feyenoord: zo hebben diverse sponsors geklaagd over het gedrag van de spits tijdens het traditionele diner met de businessclub en zagen supporters hoofdschuddend aan hoe de aanvaller tijdens een afwerkoefening alle ballen die hij had kunnen koppen doodleuk met de borst richting het doel duwde.

“Hij blijft net binnen de lijntjes of gaat er soms net overheen”, liet een anonieme Feyenoorder optekenen. “Laat ik het zo zeggen: hij is vervelend, soms heel vervelend.” Dirk Kuyt sprak zich eerder op de vrijdag al uit over Kazim-Richards: “Als Colin niet langer om kan gaan met zijn reserverol, dan moet hij zijn conclusies trekken. Je moet natuurlijk wel vrij in je kop zijn. De keuze is aan hem.”

Bezig met laden …