voetbalzone

Kazim-Richards ontsnapt aan schorsing na vermeende klap

Bart Kruyt13 mei 2015, 21:45
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2015, 21:45
Advertentie

Colin Kazim-Richards zal niet worden geschorst voor de vermeende klap die hij na de wedstrijd tegen Vitesse zou hebben uitgedeeld aan Zakaria Labyad. De aanklager betaald voetbal was op basis van een interview van laatstgenoemde een onderzoek gestart, maar heeft de zaak vanwege een gebrek aan bewijs geseponeerd. Kazim-Richards kan zondag dus gewoon spelen tegen PEC Zwolle.

voetbalzone

Kazim-Richards en Labyad kregen het aan het eind van de wedstrijd met elkaar aan de stok, nadat eerstgenoemde een harde tackle inzette. Labyad stelde dat zijn tegenstander even rustig aan moest doen, waarna Kazim-Richards de confrontatie zocht. Na het laatste fluitsignaal sprintte de Feyenoorder achter Labyad aan de catacomben in; daar zou Kazim-Richards een klap hebben verkocht.

Labyad toonde voor de camera van FOX Sports een bult op zijn slaap, maar was niet erg onder de indruk: "Als een jongen van twee meter een vrije klap kan geven, maar ik dan nog niet lig, dan ben je gewoon een pussy", zei de Vitessenaar. "Hij gaf me een klap en zette toen twee stappen achteruit. Dat zegt wel genoeg. Ik hoor dat hij vaker jongens uitdaagt op het veld, maar niemand is bang voor hem." De aanklager vroeg zowel Kazim-Richards als Labyad om een verklaring, maar gaat dus niet over tot een straf. Feyenoord zal zelf ook geen maatregelen nemen tegen Kazim-Richards.

Bezig met laden …