voetbalzone

‘Kazim-Richards probeert via zaakwaarnemer terug te keren in Istanbul’

Erik van Dam28 jan 2016, 11:20
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2016, 11:20
Advertentie

Colin Kazim-Richards is tot 1 februari disciplinair geschorst voor het uitslaan van dreigende taal naar een journalist. De aanvaller staat voor een vertrek bij Feyenoord: de club acht het beter dat Kazim-Richards elders gaat voetballen. Fotomac schrijft donderdag dat hij zich via zijn zaakwaarnemer aan heeft laten bieden bij Galatasaray.

voetbalzone

De Turkse Engelsman stapte in januari 2011 over van Fenerbahçe naar Galatasaray, maar speelde er niet meer dan 31 wedstrijden. Daarna deed Cim Bom hem op huurbasis over aan Olympiacos en weer later werd hij verhuurd aan Blackburn Rovers: uiteindelijk wist Galatasaray hem te slijten bij Bursaspor en via die club kwam Kazim-Richards terecht bij Feyenoord.

Zijn zaakwaarnemer is Guido Albers, die ook de belangen van Wesley Sneijder behartigt. Zodoende heeft Albers een ingang bij Galatasaray en volgens Fotomac heeft Albers al gesproken met Dursun Özbek, de voorzitter van de Turkse topclub. Het is maar de vraag of Galatasaray zit te wachten op Kazim-Richards: de samenwerking werd in het verleden geen succes en de aanvaller heeft sinds zijn vertrek niet spectaculair gepresteerd.

Bovendien staat Galatasaray zelf derde in de competitie en is de achterstand op Besiktas (acht punten) en Fenerbahçe (dertien) dermate groot, dat Kazim-Richards erbij halen als een noodgreep zou worden gezien. Anderzijds verliest de club Burak Yilmaz één dezer dagen aan West Ham United en komt er voorin dus een vacature.

Bezig met laden …