voetbalzone

Kazim-Richards: 'Ze vonden dat ik geen respect had voor Nederland'

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2015, 08:47
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 08:47
Advertentie

Colin Kazim-Richards wil naar het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. Turkije plaatste zich al de beste nummer drie voor het Europese eindtoernooi. De aanvaller van Feyenoord is echter al enige tijd niet meer in beeld bij bondscoach Fatih Terim. Toch verscheen hij vorige week in een Turks shirt in de kleedkamer van Feyenoord.

voetbalzone

Op Instagram zette Kazim-Richards een filmpje waarin hij met Bilal Basacikoglu een Turks voetballied zingt en door het spelershome springt. De aanvaller omschrijft dat als 'voetbalhumor'. "Sommige mensen legden het natuurlijk weer negatief uit", erkent Kazim-Richards in gesprek met Metro. "In de reacties werd ik als arrogant bestempeld of ze vonden dat ik geen respect had voor Nederland."

Kazim-Richards is naar eigen zeggen 'gewoon trots op zijn land'. En dat dollen hoort er bij. "Ik garandeer je: als Nederland zich wel had geplaatst en Turkije niet, dan zouden Bilal en ik dat elke week te horen krijgen. That's fun." De spelers van Feyenoord moesten volgens Kazim-Richards lachen toen ze de aanvaller in een Turks shirt op de club zagen verschijnen. "Ze konden de grap waarderen."

Bezig met laden …