voetbalzone

Kean (16) schrijft geschiedenis in Serie A: ‘Een zeer groot talent’

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2016, 07:45
Advertentie
/

Moise Kean schreef zaterdagavond geschiedenis in de Serie A. De pas zestienjarige aanvaller is de eerste voetballer uit de 21e eeuw die speeltijd in de hoogste afdeling van Italië kreeg. Kean kwam in het thuisduel van Juventus met Pescara (3-0) als invaller binnen de lijnen, als vervanger van Mario Mandzukic.

"Een zeer groot talent", erkende trainer Massimiliano Allegri, die echter niet al teveel stil wilde staan bij het debuut van de tiener. "Maar zijn loopbaan moet nog beginnen. Hij moet nog veel leren." De op 28 februari 2000 geboren aanvaller zat eerder al zeven keer op de bank bij een wedstrijd van Juventus, maar mocht zaterdag pas debuteren.

/

In de Premier League, de Bundesliga en LaLiga is het nog wachten op het debuut van een speler die in 2000 of later het levenslicht zag. Vicent Thill uit Luxemburg, drie weken ouder dan Kean, maakte in september zijn Ligue 1-debuut voor FC Metz. In de Eredivisie was de eer aan Dogucan Haspolat, die in augustus zijn eerste minuten in de Eredivisie namens Excelsior maakte.

Kean beschikt overigens niet over een professioneel contract met Juventus. De gesprekken tussen de Turijnse club en zaakwaarnemer Mino Raiola verlopen moeizaam. "We hebben altijd een eerlijke en open relatie gehad", zei algemeen directeur Giuseppe Marotta voorafgaand aan het thuisduel. "Kean heeft nog vele jaren te gaan en het moet hem trots maken dat hij voor Juventus speelt. Er is geen betere optie. Een goede zaakwaarnemer moet zijn cliënt laten beseffen dat geld niet de leidende factor moet zijn."

Bezig met laden …