voetbalzone

Keane hard: ‘Hij is alleen geweldig wanneer-ie er zin in heeft’

Erik van Dam25 feb 2016, 06:54
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2016, 06:54
Advertentie

Roy Keane nam in zijn actieve jaren nooit een blad voor de mond en doet dat nu nog steeds niet. De Ier betitelde Eden Hazard recent als een verwend kind en pakt nu ook Yaya Touré aan. De Ivoriaanse middenvelder van Manchester City behoort al meerdere jaren tot de toppers in de Premier League, maar Keane vindt hem nogal geërgerd overkomen. Dat heeft te maken met het feit dat Touré niet constant genoeg presteert, denkt Keane.

/

“Op goede dagen, als hij er zin in heeft, is hij een geweldige speler. Vanavond had hij tegen Dynamo Kiev veel vrijheid op het middenveld en kon hij steeds naar voren trekken, maar hij is wel frustrerend om naar te kijken. Ik kan me namelijk ook dagen herinneren waarop hij er totaal niet toe in staat was. Op zijn mindere dagen is hij echt slecht”, aldus Keane bij ITV. “Terugrennen heeft hij geen zin in en hij wordt ook al wat ouder.”

Manchester City won het uitduel met Dynamo Kiev met 1-3 dankzij goals van Sergio Agüero, David Silva en een late derde van Touré. De tegengoal kwam van Vitaliy Buyalsky, maar Dynamo koestert waarschijnlijk niet veel hoop op een positieve afloop van het tweeluik.

Bezig met laden …