voetbalzone

Keane kraakt beleid Man United: ‘Moyes had meer tijd moeten krijgen’

Peter Nusselder14 mei 2014, 08:42
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2014, 08:42
Advertentie

Roy Keane was als speler niet bang om zijn mond open te doen en deinst er ook tegenwoordig niet voor terug om zijn zegje te doen. De voormalig aanvoerder van Manchester United kraakt het beleid van ‘zijn’ club, die David Moyes ontsloeg en overweegt om Louis van Gaal in zijn plaats aan te stellen.

voetbalzone

Moyes werd afgelopen aangesteld als opvolger van Sir Alex Ferguson, maar kreeg zijn team niet aan de praat en moest na tien maanden alweer vertrekken. Volgens Keane is dat onterecht. “Hij heeft maar één transferperiode meegemaakt, en het ligt niet altijd aan de coach als er geen goede spelers worden aangetrokken. Vicevoorzitter Ed Woodward moet naar zichzelf kijken”, vertelt Keane aan ITV.

“Moyes had meer tijd moeten krijgen, ik was tevreden over hem. Ik denk dat Van Gaal en goede keuze zou zijn, maar dat zal de tijd moeten leren.” De Ier is van mening dat spelers als Phil Jones en Chris Smalling eerder kritiek moeten krijgen dan Moyes. “Toen zij doorbraken werden ze gezien als grote talenten, maar ik heb er weinig van gezien. Ze zijn eerder slechter geworden. Jones moet eens wat harder worden, elke keer als ik hem zie wordt hij van het veld gedragen”, zegt de oud-middenvelder.

Bezig met laden …