voetbalzone

Keane vertrekt na tegenvallende prestaties bij roemrucht Ipswich Town

Matthijs van Laar07 jan 2011, 11:51
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2011, 11:51
Advertentie
/

Roy Keane en Ipswich Town hebben hun samenwerking per direct stopgezet. De Ierse oefenmeester was sinds april 2009 in dienst bij The Tractor Boys, maar zal de destijds vastgestelde ambitie om binnen twee jaar terug te keren naar de Premier League niet waar kunnen maken. De club bevindt zich momenteel in de onderste regionen van de Championship.

Clubvoorzitter Simon Clegg geeft op de website van Ipswich tekst en uitleg over het vertrek van Keane. “Ik heb met veel plezier samengewerkt, en wil Roy dan ook bedanken voor zijn geweldig inzet en professionalisme in de afgelopen twee jaar. Jammer genoeg hebben we niet de progressie kunnen boeken die wij voor ogen hadden. Met name dit seizoen valt tegen met het wegzakken naar de negentiende plek in de rangschikking.”

Het is voor Keane de twee keer dat hij een klus als manager niet afmaakt. Na het beëindigen van zijn actieve carrière, in 2006, ging hij aan de slag bij Sunderland, waar hij in zijn tweede jaar na een matige seizoensstart voortijdig zijn contract opzegde. Vorig seizoen eindigde de voormalig Iers international met Ipswich vijftiende in de Engelse equivalent van de Eerste divisie.

Bezig met laden …